Одну частину (1 л) меду розчинити у двох частинах (2 л) дистильованої або джерельної води й варити на повільному вогні, поки перестане з'являтися піка, яку слід знімати. У міру випаровування доливати воду до повних 3 л. Після охолодження додати 35-40 г лимонної кислоти, 5 г харчового амонію, щоб почалося бродіння. При бродінні використовувати сулію з трубкою для виходу газів без доступу повітря (через водяний затвор). Температуру витримувати +2'С орієнтовно 2 місяці. Після бродіння напій перелити у пляшки і вистоювати один-два роки. Пляшки, у котрі розливається напій для довготривалої витримки, треба укладати так, щоби воші були легко похилені, а корок був постійно зволожений. Це допоможе уникнути його розущільнення і зіпсуття меду (було би дуже шкода після стількох зусиль, вже не кажучи про витрати). :writing: